Рецепт рум’яного, повітряного сирного пирога. Шари лаваша, під час випікання просочуються, і пиріг виходить дуже ніжним і повітряним.
Метод приготування дуже простий, пиріг виходить чудовим. Спробуйте приготувати, ця пишна випічка обов’язково всім сподобається.
Продукти
- Лаваш тонкий – 2 листи (великих)
- Молоко – 200 мл
- Сметана – 100 г
- Сир твердий – 250 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль, чорний перець – за смаком
Рецепт приготування пирога з лаваша
Нарізаємо листи лаваша за розміром форми для випікання (у мене прямокутна форма).
Саму форму змащуємо олією без запаху.
Укладаємо лист лаваша і змащуємо лаваш сметаною.
Потім, посипаємо сиром, тертим на середній терці.
Далі, знову кладемо лист лаваша і змащуємо сметаною. Посипаємо сиром.
Таким чином, збираємо шари пирога, поки не закінчаться підготовлені продукти.
Після, Готуємо заливку для пирога.
Збиваємо три яйця з молоком, з додаванням чорного меленого перцю і солі за смаком.
Наливаємо в форму, прямо на пиріг, яєчно-молочну заливку.
Залишаємо пару хвилин, щоб шари пирога просочилися і посипаємо зверху тертим сиром.
Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо пиріг 30-35 хвилин.
Під час випікання стежте за пирогом, якщо сир почне підгоряти, то накрийте форму фольгою.
Пиріг виходить пишним, з приємним сирно-вершковим смаком. Смачного!