Пиріг з лаваша з сиром на швидку руку

Пироги

Рецепт рум’яного, повітряного сирного пирога. Шари лаваша, під час випікання просочуються, і пиріг виходить дуже ніжним і повітряним.

Метод приготування дуже простий, пиріг виходить чудовим. Спробуйте приготувати, ця пишна випічка обов’язково всім сподобається.

Продукти

  • Лаваш тонкий – 2 листи (великих)
  • Молоко – 200 мл
  • Сметана – 100 г
  • Сир твердий – 250 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Рецепт приготування пирога з лаваша

Нарізаємо листи лаваша за розміром форми для випікання (у мене прямокутна форма).

Саму форму змащуємо олією без запаху.

Укладаємо лист лаваша і змащуємо лаваш сметаною.

Потім, посипаємо сиром, тертим на середній терці.

Далі, знову кладемо лист лаваша і змащуємо сметаною. Посипаємо сиром.

Таким чином, збираємо шари пирога, поки не закінчаться підготовлені продукти.

Після, Готуємо заливку для пирога.

Збиваємо три яйця з молоком, з додаванням чорного меленого перцю і солі за смаком.

Наливаємо в форму, прямо на пиріг, яєчно-молочну заливку.

Залишаємо пару хвилин, щоб шари пирога просочилися і посипаємо зверху тертим сиром.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо пиріг 30-35 хвилин.

Під час випікання стежте за пирогом, якщо сир почне підгоряти, то накрийте форму фольгою.

Пиріг виходить пишним, з приємним сирно-вершковим смаком. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар