Закусочний торт з вафельних коржів

Закуски

Готові вафельні коржі істотно спрощують господаркам життя і економлять час. Зазвичай з них роблять різноманітні торти і тістечка. Але з таким же успіхом вафельні коржі можуть бути використані і для закусок. Наприклад, рибний торт з вафельних коржів стане прикрасою столу і не забере багато часу. Тут з начинкою теж можна експериментувати, сьогодні розглянемо один з найсмачніших варіантів, з рибними консервами.

Інгредієнти

  • Вафельні коржі – 6 шт
  • Сардина в олії – 240 г
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Яйце куряче – 6 шт
  • Майонез – 100 г
  • Соняшникова олія – 3 ст.л
  • Твердий сир – 100 г
  • Ікра червона – 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготувати все необхідне. Овочі очистити, яйця зварити круто і охолодити.

2. Сотейник або сковорідку розігріти з соняшниковою олією. Викласти спочатку натерту на великій тертці моркву, а через дві хвилини додати четверть кільцями цибулю. Жарити не невеликому вогні до м’якості овочів.

3. Консервну банку відкрити, вміст перекласти в мисочку, розділяючи кожен шматок риби на дві частини і видаляючи хребет. Більш дрібні кісточки, як правило, зовсім не відчуваються.

4. Потім вилити рідину з банки, в якій була риба, і все разом розім’яти виделкою.

5. Збирати рибний торт з вафельних коржів найзручніше на відповідній за розміром обробній дошці. Якщо коржі круглі, підійде плоску тарілку. Укласти перший вафельний пласт. Трохи змастити майонезом цей і кожен наступний шар.

6. Викласти половину обсмаженої морквини з цибулею, розрівняти.

Закусочний торт з вафельних коржів

7. Накрити другим коржем. Розподілити нарізані кубиком три варених яйця.

Закусочний торт з вафельних коржів

8. На наступний вафельний пласт намазати подрібнену рибу. Четвертий шар – варені яйця, п’ятий – обсмажені овочі. Останній корж укласти наверх і добре притиснути торт по всій площі. Змастити майонезом і посипати натертим на дрібній тертці твердим сиром.

Закусочний торт з вафельних коржів

9. Подумки розділяючи поверхню на порційні шматочки-квадрати, в центр кожного з них помістити по невеликій кількості червоної ікри. Прикрасити нарізаним пір’ям зеленої цибулі.

Закусочний торт з вафельних коржів

10. Перед подачею рибний торт з вафельних коржів повинен провести в холодильнику як мінімум півтори години.

11. Наш закусочний торт з вафельних коржів готовий!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь