Закусочний картопляний торт з начинкою

Закуски

Рецепт закусочного млинцевого торта з начинкою. Млинці створюємо з тертої картоплі, смажимо по черзі на сковороді. Прошаровуються їх начинкою з яєць, м’якого сиру, зелені і маринованої цибулі, яка надає страві особливий різкий і кисло-солодкий смак. Страва просто ідеально підійде для святкового столу, вона ситна і апетитна, має привабливий зовнішній вигляд.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 1 кг
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Борошно – 5 ст.л
  • Яйця для начинки – 3 шт
  • Плавлений сирок – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Цукор – 1.5 ч.л
  • Оцет – 2 ст.л
  • Зелень – 20 г
  • Майонез – 4 ст.л
  • Сметана – 4 ст.л
  • Сіль за смаком

Як приготувати картопляний торт

1. Підготуйте всі продукти для приготування страви. Бульби картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте, натріть на дрібній тертці. Картопляну стружку помістіть в глибоку ємність, присипте сіллю, перемішайте, відставте на 10 хвилин в сторону, щоб картопля пустила сік.

2. У цей час замаринуйте цибулю. Головку цибулі очистити, нарізати тонкими смужками, залийте гарячою водою, щоб вона злегка покрила овоч. Додайте оцет, цукор і сіль, перемішайте, відставте маринуватися на 15 хвилин.

3. Картоплю руками повністю відіжміть від рідини, злийте її. Вбийте в картоплю яйця, додайте борошно. Суміш ретельно перемішайте до однорідності.

4. Невелику сковорідку добре розігрійте на плиті, поверхню змастіть соняшниковою олією, викладіть 3 ст.л. картопляної маси, розрівняйте по всьому периметру пательні.

Смажте картопляний корж 2 хвилини з одного боку, після переверніть на іншу сторону, смажте до рум’яної.

5. Таким чином посмажте інші коржі однакової товщини. Має вийти 6-7 шт.

Закусочний картопляний торт з начинкою

6. Підготуйте начинку. Яйця заздалегідь зваріть круто, натріть їх на дрібній тертці. Плавлені сирки трохи підморозьте в холодильнику, щоб вони стали твердішими, потім подрібніть на тертці. Свіжу зелень дрібно наріжте ножем.

Закусочний картопляний торт з начинкою

7. На плоску тарілку викладіть один картопляний корж. Сметану і майонез змішайте, невелику кількість отриманого соусу нанесіть на корж з одного боку, розмажте. Зверху викладіть частину подрібнених яєць.

8. Мариновану цибулю відіжміть від маринаду, невелику порцію викладіть на яйця. Наступний шар зробіть з тертого плавленого сиру і зелені.

Закусочний картопляний торт з начинкою

9. Зверху покладіть другий шар, змастіть соусом, викладіть всі компоненти начинки. Таким чином сформуйте інші шари, поки не закінчаться підготовлені продукти.

10. Верхній шар змастіть соусом, прикрасьте подрібненою зеленою цибулею і часточками смажених грибів. Також можна прикрасити торт на свій розсуд.

Поставте його в холодильник на кілька годин для охолодження і просочення шарів. Готовий торт наріжте на порційні шматки.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар