Закуска із грудинки, яка завжди є у мене в холодильнику: просто і дуже смачно

Закуски

Сьогодні готуємо ідеальну закуску на всі випадки життя.

Інгредієнти:

  • Грудинка свинини – 1 кг.
  • Суміш перців – пів ч. ложки.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – пів. ч. ложки.
  • Соняшникова олія – 1 ст. ложка.

Рецепт приготування закуски

1. Якщо у Вас грудинка довга, то її можна розрізати на дві рівні частини (для зручності).

2. Перець можна використовувати вже мелений, але мені більше подобається свіжозмелений, він більш ароматний. Можна використовувати тільки чорний перець, а можна взяти суміш перців.

3. Перекладаємо суміш перців в глибоку невелику миску, додаємо одну головку подрібненого часнику, пів ч. ложки солі і 1 ст. ложку олії. Ретельно перемішуємо.

4. Натираємо грудинку підготовленими спеціями з усіх боків і залишаємо замаринуватися приблизно на 3 години, а краще всього на ніч.

5. Коли м’ясо замаринується, загортаємо його в фольгу і кладемо його на деко або в форму для запікання.

6. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 1 годину 20 хвилин.

Закуска із грудинки, яка завжди є у мене в холодильнику: просто і дуже смачно

Грудинка виходить такою ароматною, що відразу хочеться її спробувати. Її можна їсти як в гарячому вигляді, так і в холодному.

Дуже смачно з відвареною картоплею, з борщем, та й просто в прикуску з хлібом. Зберігається така грудинка в морозильнику дуже довго.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар