Води не додаю: малосольний оселедець по-новому (через добу вже їмо)

Малосольний оселедець - рецепт Холодні закуски

З таким рецептом оселедець виходить дуже ніжним, малосольним, якраз таким, як багато хто любить. Це не «мокрий» і не зовсім «сухий» метод.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • оселедець – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль – 2 ч.л;
  • перець;
  • коріандр – 1 ч.л;
  • лист лавровий – 2 шт;
  • олія соняшникова – 50 мл.

Процес приготування оселедця

Оселедець промиваємо, видаляємо голову, нутрощі і плавники, промиваємо ще раз і просушуємо паперовими рушниками.

Тепер тушки перетворюємо в філе – видаляємо хребет і кістки.

Солимо філе – на кожну по 1 ч.л. солі і укладаємо в контейнер, кладемо лавровий лист, посипаємо перцем і коріандром.

Цибулю ріжемо кільцями або півкільцями, як вам зручніше і викладаємо на рибу.

Зверху кладемо наступне філе, солимо і перчимо, посипаємо спеціями і кладемо лавровий лист, цибулю. Поливаємо олією.

Порада: щоб рибка вийшла дуже смачною і ароматною, використовуйте не рафіновану, а з ароматом соняшникової олії.

Накриваємо ємність кришкою і відправляємо її в холодильник на 48 годин.

Зберігається рибка до 10 днів, але частіше за все, вона дуже швидко з’їдається.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар