Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Рецепти тортів

Бісквітний торт без духовки. Готується за лічені хвилини і не потрібно розігрівати духовку як раз те, що потрібно в жарку погоду. Такий тортик не соромно подати на стіл навіть гостям, особливо якщо ви зовсім не очікували їх приходу.

Необхідні продукти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Борошно – 110 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для просочення:

  • Вода – 30 мл.
  • Згущене молоко – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1-2 ст.л.

Для крему:

  • Варене згущене молоко – 200гр.
  • Сметана (20-25%) – 2-3ст.л

Покроковий процес приготування:

У миску розбиваємо 3 яйця додаємо 50 грам цукру. Збиваємо міксером або віночком, щоб з’єднати яйця і цукор до однорідності.

Розтопимо 50 грам вершкового масла. Відміряємо 110 грам борошна і додамо 1 ч.л. розпушувача.

До яєць додаємо згущене молоко 100 грам і тепле масло. Перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно з розпушувачем.

Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Форму беремо для випічки в мікрохвильової печі або як у мене силіконову, діаметр форми 20 см. Наливаємо тісто і ставимо в мікрохвильову піч, готуємо при 800 ват 6 хвилин, як прозвучить сигнал важливо відразу не відкривати дверку мікрохвильової печі, а залишити на 2-3 хвилини , щоб бісквіт точно не осів.

Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Дістаємо з форми і даємо йому охолонути, остигає він швидко.

Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Побажанню можна приготувати просочення. Беремо 30 мл гарячої води, додаємо 1 ч.л. згущеного молока і додаємо 2 ст.л. соку лимона. Перемішуємо.

Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Готуємо крем. Підійде будь-який сметанний або заварний. Я сьогодні пропоную такий. До 200 грам вареної згущенки додаємо 2-3 ст.л. сметани і збиваємо міксером до однорідності. Крем готовий.

Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Бісквіт розрізаємо на 2-3 частини.

Торт бісквітний: без духовки, без печива і желатину

Просочуємо за побажанням просоченням і промазуємо кремом. Промащуємо боки і верх торта. Прикрашаємо за бажанням. Я боки посипала подрібненими горіхами, зверху тертим і різаним шоколадом. Дамо тортику просочитися хоча б 20 хвилин і можна подавати до чаю.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар