Рецепт досить цікавий. Він сподобається тим, хто любить сало. Готується досить просто і виходить навіть смачніше, ніж ковбаса. Підійде для бутербродів на сніданок або на перекус.
Необхідні продукти:
- 3 кілограми сала з прошарком
- 40 грам солі
- 10 грам аджики
- 1 головка часнику
- 1 чайна ложка гірчиці
- 3 столові ложки гранатового соку
Як приготувати рулет з сала
Беремо шматочок сала і зрізаємо все зайве. Розрізаємо сало у вигляді великого пласта. Зверху обертаємо його плівкою і трохи відбиваємо.
На сало кладемо часник, пропущений через прес і насипаємо сіль. Зверху насипаємо аджику і натираємо сало цією сумішшю.
У гранатовий соус додаємо гірчицю і перемішуємо.
Сало звертаємо в рулет і в процесі змащуємо його соусом. Зав’язуємо щільною ниткою і перекладаємо на фольгу. Щільно загортаємо і перекладаємо на деко. Залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.
Отриману заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів. Запікаємо протягом 20 хвилин і зменшуємо температуру до 120 градусів. Продовжуємо млоїти сало ще 2.5 години.
Виймаємо сало з духовки, розкриваємо фольгу і змащуємо соусом. Знову ставимо в духовку і печемо ще 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Готове сало охолоджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.