Смачна і ситна вечеря зі склянки гречки і 3-х картоплин

Котлети з гречки і картоплі - рецепт приготування Другі страви з картоплі

Я думаю, у кожної господині знайдеться гречана крупа і трохи картоплі.

Підготуємо продукти:

  • Гречана каша (готова) – 200 грам
  • Яйце – 1 одиниця
  • Картопля – 3 одиниці
  • Цибуля – одна
  • Панірувальні сухарі
  • Часник – 3 зубчики
  • Рослинна олія
  • Улюблені спеції, сіль і перець

Зваримо гречку і картоплю до їх повного приготування. Для крупи дотримуємося пропорцію 1: 2. Обсмажуємо подрібнену цибулю. Часник пропускаємо через землянку.

З картоплі робимо пюре. В окремому посуді, змішуємо всі інгредієнти. Руками формуємо котлети будь-якої форми. Обвалюємо у сухарях і смажимо на сковороді до готовності.

Спочатку складаємо їх на паперові серветки, щоб пішов зайвий жир. Потім перекладаємо на тарілку.

Буде набагато смачніше, якщо зробити до таких котлет спеціальний соус. Візьміть 100 грам сметани, чайну ложку гірчиці, часник, зелень, сіль, перець і все змішайте.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь