Шведський мигдальний торт, як в IKEA! Принесіть шматочок Швеції в свій будинок

Рецепти тортів

Смачний мигдальний торт готуємо без борошна, тому він прекрасно підходить тим, хто любить солодке, але турбується про свою фігуру. Мигдальні горішки можна замінити і арахісом, але тільки з мигдалем, можна повністю відчути смак торта, який подається в магазині.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білок, 4 шт;
  • мигдаль, 140 г;
  • цукор, 80 г;
  • сіль дрібка.

Для приготування начинки торта необхідно:

  • жовтки, 4 шт;
  • цукор, 40 г;
  • вершки, 100 мл;
  • масло вершкове, 125 г;
  • мигдаль, 50 г.

Процес приготування

Білки збиваємо з дрібкою солі і поступово всипаємо цукор, не перестаючи збивати. Маса повинна вийти дуже густою і стійкою.

Всипаємо в масу подрібнені в крихту горіхи і акуратно перемішуємо лопаткою, намагаючись не порушувати всю легкість.

Порада: всипайте горіхи частинами, так легше все перемішати.

Беремо 2 форми, застеляємо пергаментом і викладаємо тісто порівну в обидві форми.

Випікаємо від 20 до 25 хвилин при 180 градусах.

Виймаємо з форм коржі і охолоджуємо на решітці.

Для начинки змішуємо жовтки з цукром і ваніліном до смаку, вливаємо вершки, перемішуємо до однорідності.

Ставимо крем на плиту, на невеликий вогонь і варимо близько 7 хвилин до густого стану. Охолоджуємо.

Збиваємо розм’якшене вершкове масло до пишності і частинами додаємо крем, збиваємо масу до пишності.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.

Обмащуємо верх і боки кремом і густо обсипаємо мигдальними пелюстками.

Ставимо торт в холодильник на кілька годин.

Крім мигдальних горіхів торт можна прикрасити на власний смак шоколадом, цедрою лимона, іншими горіхами.

Шведський мигдальний торт, як в IKEA! Принесіть шматочок Швеції в свій будинок

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар