Шоколадний бісквітний рулет з морозивом

Домашня випічка

Рулет виходить освіжаючим і ніжним. Швидше за все він стане вашою улюбленою стравою на десерт.

Продукти, які знадобляться на 5 порцій

Для бісквіта:

  • Борошно пшеничне – 130 гр .;
  • Яйця – 4 шт .;
  • Цукор – 150 гр .;
  • Какао-порошок – 30 гр .;
  • Розпушувач – 5 гр .;
  • Сіль – 1/2 ч. ложки.

Для начинки:

  • Ванільне морозиво – 500 гр.

Для прикраси:

  • Вершки (жирністю 33%) – 200 мл .;
  • Цукрова пудра – 30 гр .;
  • Шоколад – 30-40 гр.
  • Вершкове масло для того, щоб змастити деко.

Приступимо до приготування:

Яйця і вершки відправляємо в холодильник, а морозиво покладемо в морозильну камеру.

Деко змазати вершковим маслом і застелити пергаментом.

У глибоку миску просіємо борошно, всипаємо розпушувач, какао-порошок (не весь, 1 ч. ложку відкладемо) і сіль.

Жовтки відділимо від білків, всипаємо до них половину частини цукру і збиваємо до однорідності.

Білки збиваємо в окремому посуді до стійкої піни.

Жовтки змішуємо з борошняною сумішшю, а потім поступово додаємо збиті білки, акуратно перемішуємо лопаткою.

Отримане тісто викладаємо на деко, розрівнюємо і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 10-12 хвилин.

Розстелили на столі рушник, обсипем його какао-порошком. На порошок викладаємо готовий корж і акуратно звернемо разом з рушником в рулет. Залишимо охолоджуватись приблизно на годину

За 15 хвилин до приготування десерту дістанемо морозиво і залишимо погрітися до розм’якшеного стану.

Розгорнемо повністю остиглий рулет і змажемо його морозивом. Звертаємо знову в рулет. Акуратно укладемо десерт в контейнер, накриємо харчовою плівкою і відправимо в морозильну камеру на 4-6 годин.

Коли рулет повністю застиг, прикрасимо його перед подачею. Збиваємо цукрову пудру з вершками до стійкої піни і з подрібненим шоколад.

На рулет викладаємо вершки і посипаємо шоколадом. Перед подачею дайте десерту постояти хвилин 15 при кімнатній температурі. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар