Торт може бути не тільки десертом, але і закускою. Ми пропонуємо приготувати на святковий стіл саме такий торт з вафельних коржів з куркою і печерицями. Він виходить не тільки неймовірно смачним, але і красивим. Так що гості залишаться задоволені.
Продукти, які потрібні:
- П’ять вафельних коржів;
- 300 г печериць;
- Одна-дві цибулини;
- 200-300 г вареної грудинки або копченої курки;
- П’ять варених яєць;
- 200 г сиру;
- Майонез;
- Зелень в якості прикраси (зелена цибуля, петрушка, кріп);
- Перець і сіль в залежності від смаку.
Переходимо до процесу приготування
Курку розберіть на волокна або наріжте у вигляді кубиків невеликого розміру.
Печериці наріжте дрібними кубиками, а цибулю дрібно наріжте. Посмажте все на вершковому маслі.
Сир натріть за допомогою терки, а зелень дрібно посічіть. Змішайте їх.
Яйця зваріть і розберіть на жовтки і білки. Натріть їх окремо і заправте майонезом. Також посоліть і поперчіть за своїм смаком.
Після цього приступайте до складання торта:
- Перший ярус – курка (можете змішати її зі 100 грамами чорносливу, щоб смак був цікавіший);
- Другий ярус – печериці з цибулею;
- Третій ярус – сир, змішаний із зеленню;
- Четвертий ярус – яйця.
Накрийте зверху торт останньою вафлею і прикрасьте так, як вам подобається.
Можете під перший шар покласти дві вафлі, щоб було надійніше.
Якщо вас не влаштовує товщина торта, то візьміть в два рази більше продуктів і 10 вафельних коржів. Повторіть всі шари два рази в такому ж порядку.