Проста, але дуже смачна закуска з баклажанів та помідорів

Закуски

Відмінна страва на вечерю і на обід – готується просто і швидко.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани і помідори – по 3 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • петрушка – пучок;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль, перець, олія соняшникова.

Процес приготування закуски

Баклажани ріжемо уздовж на 4 – 6 частин, присолюємо, перемішуємо і залишаємо на деякий час.

Помідори ріжемо на 2 частини і чайною ложечкою вибираємо м’якоть, щоб у нас залишилися помідорні мисочки. М’якоть не викидаємо, а розминаємо виделкою, змішуємо з пропущеним через прес часником, цукром і сіллю, перцем. Виходить у нас така паста.

Баклажани обтрушуємо від солі, разом з помідорами ріжемо на великі шматочки, цибулю ріжемо півкільцями, петрушку нарізаємо.

Обсмажуємо баклажани на невеликій кількості олії до рум’яності на невеликому вогні.

Додаємо цибулю, перемішуємо і смажимо овочі 4 хвилини.

Вливаємо томатний соус, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин. Солимо і перчимо до смаку.

Додаємо шматочки помідорів і зелень, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини.

Продаємо таку закуску гарячою або в холодному вигляді, вона дуже смачна в будь-якому.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь