Оселедець в пікантному соусі, тепер готую тільки так

Закуски

Оселедець, маринований в такому пікантному соусі, виходить в міру солоним, в міру пікантним і дуже ніжним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • оселедець, 300 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • кріп за смаком;
  • сметана, 150 г;
  • оцет 6%, 1 – 2 ч.л;
  • цукор, 1 ч.л;
  • гірчиця в зернах, 1 ч.л;
  • лимонний сік, 2 ст.л;
  • перець.

Процес приготування

Купуємо слабо солоний оселедець. Обробляє його на філе, промиваємо і знімаємо шкірку, просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо порційно.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Кріп дрібно січемо.

Змішуємо сметану будь-якої жирності з ложкою гірчиці, кропом, цукром, перцем і лимонним соком. Все вимішуємо до однорідності.

Цибулю поливаємо оцтом і злегка розминаємо руками.

У чисту і суху банку кладемо шматочки оселедця, шар цибулі, пару ложок соусу. Чергуючи таким чином і заповнюємо баночку до верху.

Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник маринуватися.

Через 2 години вже можна їсти, але краще залиште маринуватися на цілий день, так рибка буде смачнішою.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь