Оселедець під шубою “Новорічні свічки”

Оселедець під шубою "Новорічні свічки" - рецепт Страви на Новий Рік

Хочу запропонувати рецепт розкішної закуски для святкового столу – “Новорічні свічки”.

Для того щоб приготувати цю смакоту потрібен буряковий мус і шматочки оселедця. Сам буряковий мус дуже ніжний і смачний. Він гармонійно поєднується з шматочками слабосоленого оселедця і бородінським хлібом. Бурякові свічки стануть справжньою окрасою святкового столу. Крім того, з їх приготуванням впорається навіть новачок. Адже потрібно зовсім небагато часу і мінімум продуктів.

Інгредієнти розраховані на 3 кулінарних кільця діаметром 7 см.

Інгредієнти

  • Буряк – 2 шт.
  • Сметана – 150 г
  • Желатин – 10 г
  • Хліб чорний – 150 г
  • Оселедець солоний – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Чорний мелений перець – 1 щіпка
  • Вода – 100 мл
  • Лимон – 0.5 шт.

Як приготувати закуску “Новорічні свічки”

Два буряка середнього розміру запечіть або відваріть до готовності.

Остудіть, очистіть і наріжте на невеликі шматочки.

Желатин розпустіть в холодній воді, дайте йому набрякнути і підігрійте.

У підходящий посуд викладіть буряк, сіль, перець і сметану, збийте блендером до однорідності.

Влийте желатин і знову перемішайте.

З скибочки чорного хліба виріжте кулінарному кільцем “дно” нашої закуски.

Оселедець під шубою "Новорічні свічки" - хліб

На хліб покладіть шматочки оселедця.

Залийте буряковим мусом. Приберіть в холодильник на 2 години, можна і більше, до повного застигання.

Оселедець під шубою "Новорічні свічки" - буряковий мус

Перед подачею на стіл, дістаньте акуратно “бурякові свічки”, викладіть їх на блюдо. З лимона виріжте маленькі скибочки, імітуючи Ґніт свічки і викладіть їх на поверхню.

З наступаючим Новим роком!

 

Оселедець під шубою - готова страва

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь