Ніжні та тоненькі млинці до чаю. Тонкі, але все одно не рвуться

Млинці

Тонкі, смачні млинці це легко! При цьому не доведеться переживати та нервувати – все вийде. Млинці виходять ніжними, оксамитовими та акуратними. Вони дуже тонкі, але не рвуться.

Необхідні продукти:

  • Окріп – 1 склянка.
  • Молоко – 2 склянки.
  • Олія соняшникова – 3 столові ложки.
  • Просіяне борошно – 1,5 склянки.
  • Яйця – 3 штуки.
  • Цукор – 3 столові ложки.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки.

Використовувати можна будь-яку склянку, але важливо відміряти інгредієнти однією і тією ж ємністю.

Як приготувати тонкі млинці

Для приготування млинців краще використовувати чавунну сковороду, так як вона добре тримає тепло. Дно сковороди прогрівається рівномірно, тому тісто не прилипатиме до її поверхні.

Рецепт:

  1. Яйця збити віночком, змішати із цукровим піском.
  2. Додати сіль.
  3. Засипати борошно, додати киплячу воду, перемішати.
  4. Влити молоко та ретельно перемішати масу.
  5. Борошно просіяти і вмішати у тісто.
  6. Влити олію і знову перемішати.
  7. Тісто для млинців вийти трохи рідким, але більше не потрібно додавати!
  8. Розігріти сковороду, щоб дно добре прогрілося. Змастити її олією, після чого влити ополоник рідкого тіста.
  9. Смажити млинці потрібно на середньому вогні.
  10. Обсмажити млинці з двох боків та подати до столу!

Ніжні та тоненькі млинці до чаю. Тонкі, але все одно не рвуться

Якщо в процесі смаження млинці рвуться, можна додати в тісто пару столових ложок борошна і залишити приблизно на 10 хвилин, щоб воно настоялось.

Борошно буває різних сортів, клейкість так само буде різною, тому млинці можуть розриватися. Якщо ви зробите все по кроках, то легко впораєтеся з проблемою.

Цей рецепт мені подобається, завжди готую млинці за ним, тому хочу ним з вами поділитися! Спробуйте його та діліться своїми враженнями у коментарях під статтею – чим саме сподобався вам цей простий рецепт?

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар