Ніжна скумбрія пряного посолу шматочками

Закуски

Це дуже простий рецепт. Саме так я найчастіше солю рибу. Будь то оселедець або скумбрія. Роблю я засолення ввечері, і через добу вже можна подавати цю ніжну рибку на вечерю. Кількість спецій можна регулювати за своїм бажанням. Головне – наявність солі і цукру.

Необхідні продукти:

  • скумбрія – 2 шт. середні
  • сіль – 3 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • чорний перець горошком – 20 шт.
  • запашний перець горошком – 10 шт.
  • лавровий лист – 5 шт.
  • гвоздика – 5 шт.
  • вода – 1 л

Покроковий процес приготування:

1. Спочатку потрібно зварити розсіл. На дві риби буде достатньо літри води. Налийте воду в каструлю і закип’ятіть її. Додайте солі 3 столові ложки і цукру 2 ложки.

2. Також всипте всі підготовлені спеції. Проваріть маринад ще близько 3 хвилин, щоб повністю розчинилися всі кристали і спеції розкрилися.

У холодній воді спеції не дадуть ніякого аромату і від них не буде толку. Тому потрібно трохи проварити. Якщо брати тільки сіль і цукор, то їх можна розчинити в остиглій кип’яченій воді.

3. Охолодіть розсіл до кімнатної температури. Заливати рибу гарячим не можна, інакше просто зварите скумбрію, а не засолите.

Ніжна скумбрія пряного посолу шматочками

4. У розмороженої тушки відріжте голову і видаліть нутрощі. Ретельно вичищати в середині, щоб не залишалося чорних плівок. Добре промийте під проточною водою.

5. Наріжте рибу на порційні шматочки товщиною близько 2 см. Складіть їх в посуд, де вони будуть солитися. Беріть тару з харчового пластику, скла або емалі.

6. Залийте остиглим маринадом скумбрію, накрийте кришкою. Якщо кришки немає, то затягніть плівкою. Поставте в холодильник на 24 години. Через добу така заготовка буде слабосоленою. Чим більше вона буде зберігатися в маринаді, тим більше буде набиратися солі.

Ніжна скумбрія пряного посолу шматочками

Шматочки повинні повністю покриватися водою. Можна покласти зверху мисочку, щоб вони не спливали.

7. Все, дістаньте готову, просолену рибку і подавайте її з цибулею. За смаком можна полити злегка оцтом або лимонним соком, олією. Як гарнір ідеально підійде варена картопля. Це дуже смачно.

У готової скумбрії не повинно бути червоних кров’яних слідів біля хребта всередині. Якщо там ще червонувато – не їжте, а дайте ще постояти в розсолі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар