Малосольна скумбрія: смакота нереальна

Закуски

За цим рецептом у вас завжди вийде дуже смачна, свіжа, ніжна, малосольна скумбрія. Приготуйте, це дуже просто!

Необхідні продукти:

  • скумбрія – 2 шт

Для розсолу:

  • вода – 500 мл
  • запашний і чорний перець горошком
  • кориця – 1/4 ч. л.
  • лавровий лист – 2 шт
  • гвоздика – 3-4 шт
  • сіль – 1 ст.л.
  • цукор – 1 ст.л.

Як приготувати малосольну скумбрію

Приготуємо розсіл для скумбрії.

Для цього поставимо каструлю на вогонь, додамо 500 мл. води і наступні спеції: чорний і запашний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, корицю, цукор і сіль. Доведемо розсіл до кипіння, прибираємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.

Малосольна скумбрія: смакота нереальна

Порада: щоб вибрати смачну, жирну скумбрію потрібно дивитися на яскраву спинку, чим вона ширше, тим жирніша, смачніша і корисніша риба!

Обробляємо скумбрію: рибу спочатку промиваємо, потім відрізаємо голову і хвіст, розрізаємо черевце і видаляємо всі нутрощі, чорну плівку, відрізаємо плавники, рибу ще раз промиваємо та нарізаємо скумбрію на рівні невеликі шматочки.

Малосольна скумбрія: смакота нереальна

Всю нарізану рибу перекладаємо в якусь ємність, можна взяти скляну банку, пластиковий контейнер.

Заливаємо скумбрію остиглим розсолом, закриваємо банку і прибираємо в холодильник на добу.

Малосольна скумбрія: смакота нереальна

Рибу викладаємо на тарілку, прикрашаємо за бажанням цибулею, зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар