Літо – прекрасна пора для смачних вітамінних пирогів, адже саме в цей період такий величезний вибір свіжих ягід і фруктів. Пропонуємо спекти приголомшливо смачний пиріг з абрикосами. Виходить він повітряним, ніжним, дуже м’яким і мега апетитним.
Необхідні інгредієнти
Для тіста
- 185 гр борошна
- 160 гр вершкового масла
- 3 яйця
- 140 гр цукрового піску
- 60 мл молока
- половина чайної ложки розпушувача
- 0,25 чайної ложки ванільного екстракту
- 0,25 чайної ложки морської солі
Для начинки
- 10 абрикосів
- 50 гр цукрового піску
Процес приготування абрикосового пирога
В першу чергу в окрему ємність відправляємо муку, розпушувач і сіль. Добре перемішуємо.
Після чого в іншу ємність вбиваємо яйця і вливаємо молоко. Використовуючи міксер, збиваємо все.
Потім додаємо вершкове масло і продовжуємо процес збивання.
Тепер частинами додаємо борошняну суміш і цукровий пісок. При цьому добре розмішуючи після кожного додавання.
По закінченню додаємо ванільний екстракт і знову все вимішуємо до однорідності.
Вириваємо абрикоси і обсушуємо їх. Після чого розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Беремо форму для випічки і виливаємо в неї підготовлене тісто. Укладаємо абрикоси зрізами вгору рівномірно по всій поверхні. При цьому їх потрібно прямо трохи втопити в тісто.
Розміщуємо заготовку в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
Після закінчення потрібного часу відкриваємо духовку і посипаємо пиріг цукровим піском, який залишився. Продовжуємо випікати ще 10-15 хвилин.
Потім дістаємо пиріг і залишаємо остигати у формі.