Дуже смачний абрикосовий пиріг

Абрикосовий пиріг - рецепт приготування Пироги

Літо – прекрасна пора для смачних вітамінних пирогів, адже саме в цей період такий величезний вибір свіжих ягід і фруктів. Пропонуємо спекти приголомшливо смачний пиріг з абрикосами. Виходить він повітряним, ніжним, дуже м’яким і мега апетитним.

Необхідні інгредієнти

Для тіста

  • 185 гр борошна
  • 160 гр вершкового масла
  • 3 яйця
  • 140 гр цукрового піску
  • 60 мл молока
  • половина чайної ложки розпушувача
  • 0,25 чайної ложки ванільного екстракту
  • 0,25 чайної ложки морської солі

Для начинки

  • 10 абрикосів
  • 50 гр цукрового піску

Процес приготування абрикосового пирога

В першу чергу в окрему ємність відправляємо муку, розпушувач і сіль. Добре перемішуємо.

Після чого в іншу ємність вбиваємо яйця і вливаємо молоко. Використовуючи міксер, збиваємо все.

Потім додаємо вершкове масло і продовжуємо процес збивання.

Тепер частинами додаємо борошняну суміш і цукровий пісок. При цьому добре розмішуючи після кожного додавання.

По закінченню додаємо ванільний екстракт і знову все вимішуємо до однорідності.

Вириваємо абрикоси і обсушуємо їх. Після чого розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Беремо форму для випічки і виливаємо в неї підготовлене тісто. Укладаємо абрикоси зрізами вгору рівномірно по всій поверхні. При цьому їх потрібно прямо трохи втопити в тісто.

Розміщуємо заготовку в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

Після закінчення потрібного часу відкриваємо духовку і посипаємо пиріг цукровим піском, який залишився. Продовжуємо випікати ще 10-15 хвилин.

Потім дістаємо пиріг і залишаємо остигати у формі.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар