Ділюся рецептом святкового торта, який можна приготувати, навіть якщо у вас зовсім немає часу

Рецепти тортів

Якщо ви думаєте, що приготувати торт – це складно, то я з вами погоджуся, але не сьогодні. Сьогодні я ділюся рецептом торта, який приготувати дуже легко. У складі найпростіші продукти, інгредієнтів всього 5, якщо бути точним.

А найголовніше, що не буде потрібно багато часу і клопоту. У мене на приготування пішла всього 1 година.

Покроковий рецепт, як приготувати торт з 5 інгредієнтів

Бісквіт

  • Яйця – 4 шт
  • Борошно – 160 г (1 склянка)
  • Цукор – 240 г (1 склянка)

Яйця збиваю з цукром на високих оборотах міксера до посвітлення і збільшення маси в об’ємі. На збивання яєць у мене пішло 7 хвилин.

Коли яєчна суміш збита просіваю до неї борошно і акуратно перемішую лопаткою до однорідності. Головне не перестаратися, щоб маса не осіла.

Розливаю тісто по двох формах 18 см в діаметрі. Можна спекти у великій прямокутній формі, тоді ділити тісто не доведеться.

Випікаю при температурі 180 ° C 20-30 хвилин. Готовність перевіряю на суху шпажку. Готовим бісквітам даю трохи охолонути і витягаю з форми. Поки бісквіти остигають, приготую крем.

Ділюся рецептом святкового торта, який можна приготувати, навіть якщо у вас зовсім немає часу

Крем

  • Вершкове масло – 250 г
  • Згущене молоко – 380-390 г (1 банка)

Для крему потрібно вершкове масло кімнатної температури, тому заздалегідь дістала його з холодильника, щоб воно стало тепле.

Вершкове масло збиваю до пишності. На це буде потрібно 3-4 хвилини і потужний міксер.

У кілька етапів додаю згущене молоко, кожен раз збиваючи до однорідності. Тепер можна приступати до збирання торта.

Ділюся рецептом святкового торта, який можна приготувати, навіть якщо у вас зовсім немає часу

Збірка торта

Коржі розрізаю навпіл уздовж. Щоб торт НЕ з’їхав, змащую тарілку, де збираю торт, невеликим кількість крему, а потім укладаю перший корж.

Змащую корж кремом і повторюю процедуру з іншими коржами. Рештками крему вирівнюю торт і прибираю в холод на 20-30 хвилин, щоб крем трохи застиг.

В ідеалі торт краще залишити в холоді на 8 годин для стабілізації і просочення, але якщо часу немає, можна подавати відразу. А щоб торт став ще смачніший і гарнішим, я покриваю його обсмаженим арахісом.

Замість арахісу підійде будь-яке інша посипання або свіжі ягоди-фрукти. Давайте покажу, як виглядає торт в розрізі.

Ділюся рецептом святкового торта, який можна приготувати, навіть якщо у вас зовсім немає часу

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар